Nu er det tid til at plante blomsterløg

Blomsterløg gør dig glad

Blomsterløg gør dig glad. Plukke og plante er en fornøjelse, når man ved, at man bliver belønnet med smukke blomster om foråret. Efter vinteren vil alle gerne opleve foråret så hurtigt som muligt.
Plant blomsterløg

Blandede tulipaner
Blandede tulipaner
Efteråret er den bedste tid til at plante løg. Smukke kombinationer med tulipaner, påskeliljer, muscari, krokus og hyacinter. Der er dog mange flere smukke varianter.
Du bør altid plante løg, der blomstrer om foråret før vinteren. De har brug for vinterens kulde til forårsblomstring. Det giver dem også tid nok til at lave rødder. Løg med gode rødder er faste, sunde og blomsterrige. Ligesom gartneriplanter gælder det også for løg, hvor undergrunden er vigtigst for blomstring på jorden.

Sådan planter du løg
Før ældningsperioden skal du sørge for, at der er løg på jorden.
Først skal du beslutte, hvordan du planter løgene. Som gruppe, sammen eller blandet (mere om dette senere i denne blog). Fjern ukrudt og sten for at skabe løs jord. Hvis jorden er meget hård, så bland jorden i haven og lav et hul, hvor du vil plante løgene. Skub forsigtigt blomsterløgene ned i jorden med spidserne opad. Plant større løg (ca. 15 cm) dybere end mindre løg (ca. 15 cm). Dybde 7-10 cm). Store løg skal placeres 7-20 cm. Til side, små løg 3-7 cm. Dæk kun løgene med jord og vand, når jorden er meget tør. Gør ingenting nu. Blomstringen fortsætter automatisk om foråret.
Blanding af blomsterløg

En blanding velegnet til sommerfugle i forsendelsesposer
En blanding velegnet til sommerfugle i forsendelsesposer
Blanding af blomsterløg er en ny trend. Den berømte havedesigner Jacqueline van der Chloe har skrevet flere bøger om det. Han lavede blandede blomsterløgsfælge af designeren Piet Oudolf ikke kun i Floriade, men også i Keukenhof og nogle udenlandske haver. Læs bloggen om dette. Du kan anvende denne idé i lille skala i din egen have. Jacqueline blander forskellige typer løg i en trillebør og drysser dem i hånden for at plante huller og riller. På denne måde får du en fantastisk blanding, og den ser meget naturlig ud, når den kommer ud.
Når du blander, skal du være meget opmærksom på højden og timingen af ​​blomsterne. Vil du have sorter, der blomstrer på samme tid, eller vil du have sorter, der blomstrer efter hinanden? Eller vil du naturalisere løg, bier og sommerfuglefrø? Opsamlingsposen indeholder en afbalanceret blanding. Perfekt til gaver.

Leave a Reply

Your email address will not be published.